Вперше документ ґрунтуватиметься на середньостроковій бюджетній декларації / фото УНІАН, Володимир Гонтар

Проект Державного бюджету на 2022 рік, який уряд до 15 вересня направить на розгляд до парламенту, буде збалансованим і реалістичним.

Про це під час вступного слова на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте такожШмигаль розповів, коли проект держбюджету-2022 буде переданий до парламенту

Відео дня

"15 вересня, як це передбачено законодавством, уряд направить до парламенту проект Державного бюджету на 2022 рік. Вперше документ ґрунтуватиметься на середньостроковій бюджетній декларації, яка розрахована на три роки. Це буде збалансований, реалістичний проект з чіткими пріоритетами, серед яких - обороноздатність – розвиток медичної сфери, розвиток освіти, інфраструктура і, звичайно, соціальні програми", - сказав він.

Законодавство передбачає, що уряд має передати до парламенту проект держбюджету на наступний рік до 15 Вересня.

Держбюджет-2022:

26 серпня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль запевнив, що Кабінет міністрів вчасно затвердить і направить до Верховної Ради законопроект "Про Державний бюджет України на 2022 рік".

"Вже скоро уряд затвердить і передасть до Верховної Ради проект Державного бюджету на 2022 рік. Як і минулого року, все передамо вчасно і також будемо робити ставку на збільшення фінансування освіти, медицини, соціальних програм, армії, економічне зростання та інші важливі напрямки", - сказав він.