Померлий глава Samsung залишив колосальний спадок / Ілюстрація REUTERS

Померлий напередодні глава концерну Samsung Лі Гон Хі залишив у спадок своїй родині активи загальною вартістю близько 18 трильйонів вон (близько 15,9 мільярда доларів США). Очікується, що спадкоємці сплатять з цієї суми рекордно високий податок.

Читайте такожУ мережі з'явилися зображення наступного флагмана Samsung (фото)

Про це повідомляє Yonhap з посиланням на джерела. У Лі Гон Хі залишилася дружина, двоє дочок і син Лі Дже Ен, який в останні роки виступав фактичним керівником Samsung.

Відео дня

На думку джерел в галузі, спадкоємці мають сплатити в якості податку понад половину вартості спадщини - близько 10 трильйонів вон (і це тільки податок за успадковані акції компаній Samsung).

Експерти вважають, що сім'я Лі Гон Хі може виплатити належну суму за кілька років. Законодавство Південної Кореї дозволяє розбити подібні виплати на термін до 5 років.

Лі Гон ХІ помер 25 жовтня після тривалої хвороби, йому було 78 років. В останні роки він практично не з'являвся на публіці, керівництво групою Samsung взяв на себе його син - віце-президент Samsung Лі Дже Ен.

Спадщина Лі Гон Хі

  • Лі Гон Хі був найбагатшою людиною Південної Кореї. Саме під його керівництвом Samsung перетворилася на світового гіганта ринку електроніки. Вплив корпорації на економіку Південної Кореї досяг безпрецедентного рівня - вона генерує близько 20% ВВП республіки.
  • Водночас Лі Гон Хі критикували за непрозорі методи управління і сумнівний розподіл капіталу між членами своєї сім'ї. 
  • У 2008 році, на тлі корупційного скандалу, Лі Гон Хі пішов у відставку. У 2010 році повернувся до керівництва, але через кілька років був змушений відійти від активної діяльності через хворобу.