За 2020 рік підприємства групи ОККО сплатили до бюджетів та фондів 1,8 мільярда гривень податків від операційної діяльності. Обсяги сплати податків від операційної діяльності підприємства групи ОККО наростили за 2020 рік на 20%. Нагадаємо, що до цієї категорії входять: податок на прибуток, ПДВ (крім сплаченого на митниці при імпорті), роздрібний акциз, податок на доходи фізичних осіб, військовий збір, плата за землю, збір на обов'язкове державне пенсійне страхування. 2,9 мільярда гривень сплачено безпосередньо при імпорті товарів. Разом за минулий рік компанії групи сплатили 4,7 мільярда гривень податків, що становить 0,4% від усіх торішніх податкових надходжень у зведений бюджет України.

«За розмірами сплачених податків ОККО впевнено входить до числа лідерів серед автозаправних мереж України. Сподіваємося, ініціатива, з якою ми звертаємося до бізнесу, знайде відгук, й інші прозорі компанії паливного ритейлу приєднаються до нас. Ми впевнені, це піде лише на користь формуванню та підтримці чесних і прозорих відносин між бізнесом та державою»,– коментує рішення фінансовий директор ОККО Назар Купибіда.

Варто нагадати, що компанія із групи ОККО – АТ «Концерн Галнафтогаз» –нещодавно посіла 100-те місце у рейтингу «ТОП-200 найбільших компаній України за сумою сплати податкових платежів за 2020 рік»*. Інший представник українського паливного ритейлу – ТОВ «Альянс Холдинг» (входить у групу Shell) – перебуває у цьому переліку на 178 місці.

Відео дня

Розгорнуту довідку щодо сплати податків підприємствами Групи ОККО за 2020 рік можна подивитись тут.

*Статистично-аналітичний проєкт «РЕЙТИНГ. Бізнес в офіційних цифрах» реалізується за підтримки Державної фіскальної служби України. Рейтинг «ТОП-200 найбільших компаній України за сумою сплати податкових платежів за 2020 рік» було опубліковано у квітні 2021 року.