Субсидії даватимуть власникам мотоциклів та мопедів / фото: УНІАН

Отримати субсидію на комуналку в Україні можуть сім'ї, які витрачають на оплату послуг понад 15% сукупного доходу. Пільги також можуть надати й власникам визначених транспортних засобів, повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Про це пишуть "Факти".

Чиновниця уточнила, що на субсидію може розраховувати власникам мопедів і мотоциклів вартістю не вище чотирьох мінімальних зарплат, встановленої на 1 січня року призначення виплати. Крім того, виплату також можуть отримати власники самостійно зібраних транспортних засобів, транспортних засобів, отриманих безоплатно або придбаних на пільгових умовах. 

Відео дня

Що стосується власників земельних паїв, то ті, хто отримують плату за оренду раз на рік в 3-4 кварталі, також можуть отримати компенсацію на комуналку в опалювальний період. 

Субсидії в Україні

23 вересня 2021 року Верховна Рада схвалила законопроект №6052 у першому читанні, який передбачає виділення до кінця поточного року 12 млрд грн субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

За словами міністра соціальної політики Марини Лазебної, середній розмір субсидії на оплату житлово-комунальних послуг в опалювальному сезоні 2021-2022 років складе близько 2 тисяч гривень.