Сума сплачених 'АТБ' у 2023 році податків і зборів перевищила 25 мільярдів гривень

Другий виснажливий рік війни в Україні нарешті добігає кінця. Він став вельми серйозним випробуванням для всього українського суспільства, бізнесу й економіки.

Попри безпрецедентні виклики відповідальний торговельний бізнес показав зростання добрими темпами. Є надія, що цього року він досягне довоєнного рівня. Це важливо насамперед тому, що саме ритейл є драйвером української економіки. Його внесок у ВВП становить близько 14%. Багаторічним лідером галузі роздрібної торгівлі є компанія "АТБ", яка входить до переліку 10 найбільших платників податків країни. 

Згідно з оновленими даними з офіційного релізу "АТБ", за результатами 2023-го до бюджетів усіх рівнів було сплачено податків і зборів (включно з митними платежами та ЄСВ) 25,06 млрд грн. Цей показник на 4,62 млрд грн перевищив фінансові результати попереднього року. Нагадаймо, що за підсумками 2022-го "АТБ" сплатила 20,44 млрд грн податків, а це становить близько половини бюджетних надходжень від усього вітчизняного ритейлу. У 2021-му цей показник дорівнював 19,45 млрд грн, роком раніше — 15,8 млрд грн. А от десять років тому, у 2014-му, сума сплачених податків становила 3,5 млрд грн. Як бачимо, компанія демонструє приклад сталого та прозорого бізнесу.

Відео дня

Минулоріч до державного бюджету від "АТБ" надійшло 16,49 млрд грн, до місцевих бюджетів – 6,02 млрд грн, до цільових фондів спрямовано 2,55 млрд грн. Це стало вагомим внеском патріотичного бізнесу в нашу майбутню перемогу. 

Як бачимо, корпорація "АТБ" вчергове підтвердила галузеве лідерство та звання найбільшого платника податків у ритейлі. 

Флагман корпорації — добре відома кожному з українців мережа "АТБ-Маркет" протягом 2023-го сплатила податків і зборів на суму 19,45 млрд грн. Державний бюджет отримав від найбільшої мережі незламності внесок у 12,41 млрд грн, до місцевих бюджетів було сплачено 5,12 млрд грн податків і зборів, до цільових фондів – 1,92 млрд грн. 

З першого дня війни "АТБ" перейшла на особливий режим роботи, ставши не тільки форпостом продовольчої безпеки країни, але й точкою опори для українських захисників і вітчизняної економіки.