Послуги "Укрпошти" можуть подорожчати через зростання мінімалки / фото УНІАН

Передбачене проектом державного бюджету на 2021 рік підвищення мінімальної заробітної плати до 6,5 тисячі гривень негативно вплине на фінансовий стан національного оператора поштового зв'язку "Укрпошта" і може призвести до зростання тарифів на його послуги.

Читайте такожПідвищення мінімалки змусить частину бізнесу піти в "тінь" - експерт

Про це передавати генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Відео дня

"При підвищенні мінімальної зарплати на 37% у 2021 році (у порівнянні з розміром мінімальної заробітної плати в 4723 гривні, чинним до 1 вересня цього року - УНІАН) в поточній версії бюджету не побачив збільшення витрат на доставку поштової кореспонденції (для судів, поліції, податкової, навіть Верховної Ради та інших), а також для доставки пенсій. Ми звичайно здатні дивувати, але збільшити витрати на 37%, а доходи та тарифи залишити як є не зможемо навіть ми", - написав він.

Як розраховують тарифи "Укрпошти"

Смілянський підкреслив, що чинні тарифи на послуги "Укрпошти" розраховувалися на основі мінімальної заробітної плати в розмірі близько 5 тисяч гривень.

Також гендиректор підкреслив, що держава досі не компенсувала "Укрпошті" близько 100 мільйонів гривень за доставку державних видань, що також ускладнює фінансову ситуацію в компанії.

Що цьому передувало

  • "Укрпошта" в першому півріччі 2020 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшила чистий дохід на 12,6% - до 4,3 мільярда гривень.
  • За словами Смілянського, чистий прибуток компанії в першому півріччі склав 42,7 мільйона гривень.

Довідка УНІАН

  • "Укрпошта" – національний поштовий оператор, що має найбільшу мережу в Україні-11 тисяч відділень.