Україна надолужила відставання за доходами бюджету на 34 мільярди гривень / фото УНІАН

Україна за останні п'ять місяців надолужила відставання в доходах державного бюджету на поточний рік на 34 мільярди гривень.

Читайте такожКабмін почав переговори з МВФ стосовно дефіциту держбюджету-2021

Про це в інтерв'ю одному з видань заявив міністр фінансів Сергій Марченко, передає прес-служба Мінфіну.

Відео дня

"Станом на 1 травня невиконання плану бюджету за доходами було мінус 44 мільярди гривень. На сьогодні це вже мінус 10 мільярдів. Тобто, за останні п'ять місяців нам вдалося надолужити відставання в бюджетних доходах у розмірі 34 мільярди гривень", - цитує міністра його прес-служба.

За його словами, це сталося, в тому числі завдяки оптимізації роботи податкової та митниці, покращенню адміністрування податків і руйнуванню схем і "скруток" з ПДВ.

"Митниця повністю виконує план, податкова його навіть перевиконує. І ця позитивна тенденція буде продовжуватися надалі", - цитує Марченка прес-служба.

Що цьому передувало

  • 13 квітня Верховна Рада прийняла зміни до державного бюджету України на 2020 рік, необхідні для боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19.
  • Згідно з текстом проекту закону на сайті парламенту, після внесення змін доходи держбюджету становитимуть 975,8 мільярда гривень, витрати - 1,266 трильйона гривень, граничний обсяг дефіциту - 298,4 мільярда гривень, обсяг державного боргу - 2,387 трильйона гривень.