Андрій Єрмак / фото t.me/ermaka2022

Для ефективної повоєнної відбудови держави необхідно створити максимально сприятливі для інвестицій податкові умови, заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак. На цьому він наголосив у своєму посланні до саміту Ukrainian tax reform and anti-corruption summit 2023.

"Для нас вкрай важливо залучити до побудови нової країни як зовнішніх, так і внутрішніх інвесторів. А для цього потрібно створити найкращі умови ведення бізнесу. І серед них модель оподаткування – одна з найважливіших", – підкреслив Єрмак.

Керівник Офісу президента поставив мету: до перемоги напрацювати таку модель оподаткування, яка дасть змогу створити найпривабливіші серед країн-конкурентів умови для ведення бізнесу. Він також наголосив, що ця модель повинна створити в Україні більш привабливі умови для ведення бізнесу, ніж в будь-якій з країн-конкурентів, і щонайменше такі само зручні, як в цілому по ЄС.

Відео дня

"Мало запропонувати податкові умови не гірші, ніж у сусідів. Вони мають бути набагато кращими. У глобальній конкуренції за інвестиції Україна має стати чемпіоном. Водночас наша реформа має раз і назавжди прибрати корупцію з податкової сфери", – заявив Андрій Єрмак.

Ukrainian Tax Reform And Anti-corruption Summit 2023 – платформа для знайомства з кращими світовими практиками у галузі податкового законодавства та обговорення нового суспільного договору між державою та бізнесом. Його предметом є створення та втілення податкової реформи, яка підтримає український бізнес у воєнний час та створить умови для виведення економіки з тіні та подолання корупції у податковій системі. Захід проводиться під патронатом Офісу президента.