Вартість долара у київських обмінниках не змінилася / фото REUTERS

Готівковий курс гривні до долара в банківських обмінниках Києва сьогодні, 8 липня, залишився на рівні попереднього показника - 37,35 грн/дол.

Як передає кореспондент УНІАН, щодо євро курс гривні також не змінився і становить 41,00 грн/євро. Продати американську валюту в середньому можна за курсом 36,75 грн за дол., євро - 40,40 грн за євро.

Нагадаємо, наприкінці липня 2022 року Національний банк України різко підвищив офіційний курс долара - вартість американської валюти зросла відразу на чверть й почала становити 36,57 грн/дол.

Відео дня

Прогнози щодо курсу долара в Україні - що повідомлялося

УНІАН писав, що за прогнозом керівника департаменту казначейства "Глобус Банку" Тараса Лєсового, наступного тижня (з 10 до 16 липня) на готівковому валютному ринку не передбачається значних змін, оскільки основні тенденції двох останніх тижнів збережуться: так, курсові рамки ринкових коливань залишаться на рівні 37-38 грн/дол. та 40-41,5 грн/євро.

Експерт зазначив, що з другої половини липня на готівковому ринку може дещо "загостритися" тенденція до поступового наближення курсу до офіційного.

Після заяв НБУ про можливе зниження облікової ставки на 1-2 в. п. (відсотковий пункт - Ред.) протягом липня чи вересня (що свідчить про економічно обґрунтовану "міцну" гривню), готівковий ринок може відреагувати щонайменше зміною "кордонів" щоденних коливань до 36,7-37,7 грн/дол. та 40-41 грн/євро.

Вас також можуть зацікавити новини: