Президент України Володимир Зеленський / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський відкликав з Верховної Ради законопроект №3708, який передбачає скасування обмеження зарплат чиновників на період карантину в 47 тисяч гривень.

Про це під час засідання Верховної Ради заявив заступник голови парламенту Руслан Стефанчук.

Читайте такожШмигаль назвав користь від підвищення мінімальної зарплати

Відео дня

Як зазначила перед засіданням Ради народний депутат України Галина Янченко, законопроект №3708 містить пропозицію, щоб обмеження зарплати держчиновників 47 тисячами гривень діяло не більше трьох місяців від початку застосування цієї норми.

"І в разі його прийняття строк дії обмеження повинен був закінчитися 13 липня. Однак, сьогодні ми не будемо розглядати цей проект закону, тому обмеження зарплат збережеться", - написала вона у Facebook.

Як повідомляв УНІАН, з 11 березня в Україні діє загальнонаціональний карантин для запобігання поширення коронавірусу. Він буде діяти як мінімум до 11 травня.

29 квітня 2020 року Кабінет міністрів до кінця карантину, покликаного не допустити поширення коронавірусу в Україні, обмежив сумою у 47 тис. грн рівень зарплат керівництва державних компаній і винагород членів спостережних рад.