Компания Sharp потребовала от сотрудников покупать свою продукцию / www.iphone-mods.ru

Виробник електроніки Sharp зажадав від співробітників купувати свою продукцію, щоб поліпшити фінансове становище компанії, пишуть "Ведомости".

Вище керівництво повинно витратити на продукцію своєї компанії не менше 200 000 ієн (близько $1660), управлінці середньої ланки - до 100 000 ієн (близько $800), а рядові працівники - не менше 50 000 ієн (близько $400). В асортимент необхідних для придбання товарів входять телевізори на рідких кристалах, холодильники, кондиціонери та інша електропобутова техніка.

Читайте такожSharp представив смартфон у вигляді невеликого роботаЩоб стимулювати працівників на покупку "рідної" продукції, компанія заснує спеціальний сайт, а також зобов'язалася повернути 2% від суми. Підкреслюється, що акція, яка розпочнеться в п'ятницю і триватиме до 29 січня 2016 р., не носить обов'язкового характеру, але є "загальною для компанії", що, з урахуванням національного менталітету, змусить більшість співробітників виконати відповідну вимогу.

Відео дня

У листі, поширеному серед співробітників, йдеться: "Компанія знаходиться в дуже важкому стані, просимо вас про співпрацю".

У компанії Sharp в Японії зараз працює понад 17 000 осіб.

Sharp - колись один з найбільших виробників телевізорів, дисплеїв великих і малих діагоналей, а також напівпровідників, тепер, як і ряд інших японських корпорацій, знаходиться в затяжній кризі, викликаній, в тому числі, посилення цінової та технологічної конкуренцією з боку  китайських і південнокорейських конкурентів, наприклад Samsung і LG.