dpsu.gov.ua/ru

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

"У рамках інженерно-технічного облаштування кордону з РФ ця техніка скоро надійде на озброєння в Східне регіональне управління. Протягом кількох днів у польових умовах проводилося тестування бронеавтомобіля, який призначений для прикриття загрозливих напрямків, ведення спостереження і передачі інформації в центри управління службою прикордонних підрозділів", - сказано в повідомленні.

Читайте такожУ Миколаєві завершили ремонт ракетного катера "Прилуки"

Відео дня

Даний варіант бронемашини розроблений інженерами саме для Держприкордонслужби. Машина має бронювання, яке відповідає другому рівню STANAG 4569. "Тритон" здатний захистити екіпаж при підриві протитанкової міни потужністю до 6 кг вибухівки.

dpsu.gov.ua/ru

Для ефективного спостереження за обстановкою на кордоні машина оснащена комплексом наземної розвідки, зокрема радіолокаційної станцією і тепловізійної установкою. "Тритон" може перевозити додатково до 4 осіб наряду у віддалені зони, де вони зможуть в автономному режимі нести службу до 7 діб. Для цього бронемашина оснащена дизель-генератором, автономним опаленням та системою кондиціонування. Для передачі даних на "Тритон" встановлена супутникова система.

dpsu.gov.ua/ru

У ході попередніх випробувань прикордонники вже подавали розробникам ряд пропозицій щодо вдосконалення функціоналу транспортного засобу. Всі вони були враховані при підготовці автомобілів до експлуатації.

dpsu.gov.ua/ru