Ілюстрація REUTERS

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) змінило державні будівельні норми (ДБН), якими запроваджується обов'язкове облаштування громадських будівель сучасними системами охоронної сигналізації, зокрема, рамковими пристроями на вході в будівлі та системами відеоспостереження.

Читайте такожСпівробітникам ТРЦ хочуть покращити умови праці

Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook, відповідні зміни містяться в нових будівельних нормах "Громадські будівлі та споруди. Основні положення", які вже опубліковані і наберуть чинності з 1 червня 2019 року .

Відео дня

«Безпека людей - це пріоритет №1. Особливо в місцях великого скупчення людей, зокрема, в торговельних центрах, інших великих громадських будівлях, де є високі ризики протиправних дій та інших можливих надзвичайних ситуацій. Тому для підвищення безпеки людей та їхнього захисту під час перебування в таких закладах, в нових ДБН з проектування громадських будівель передбачаються посилені вимоги безпеки. Це так звані "рамки" на вході в будівлі, які унеможливлять потрапляння в будівлю заборонених предметів, і сучасні системи відеоспостереження, які дадуть змогу виявляти підозрілих осіб і швидко реагувати на можливі ситуації", - написав він.

Парцхаладзе зазначив, що в нормах посилюються вимоги до обладнання громадських закладів системами пожежної безпеки, оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей.

«Також впроваджуються сучасні, надійніші та чутливіші системи пожежної сигналізації, які швидше визначають момент виникнення пожежі та реагують на надзвичайні ситуації. Їх встановлення регламентується нормами "Системи протипожежного захисту», - написав він.

Довідка УНІАН. Державні будівельні норми (ДБН) - обов'язкові до виконання нормативні документи, що використовуються при проектуванні нових і реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.