Судові процеси щодо самобуду тривали з осені 2016 року / фото УНИАН

У Львові вже два тижні тривають роботи зі знесення збудованої з порушеннями багатоповерхівки на вулиці Личаківській, 259.

Читайте такожЕксперти спрогнозували, що буде з цінами на житло в Києві

Як повідомив начальник Личаківського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ігор Шургот, станом на сьогодні знесено покрівлю і проводиться руйнація не несучих будівельних конструкцій.

Судові процеси щодо самобуду тривали з осені 2016 року до грудня 2018 року. Восьмий адміністративний апеляційний суд постановив знести самочинно збудований об’єкт.

Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, цей об’єкт був збудований на земельній ділянці, яка надавалася для обслуговування індивідуального житлового будинку, без розроблення проектної документації.

В історії Львова такий великий проект зноситься вперше. За даними ЛМР, у цьому будинку ніхто квартири не купив.

За висновками експертів, будинок перебуває в надзвичайно незадовільному стані і повинен бути знесений, бо не придатний для подальшого використання. “Фундамент має тріщини, один кут будинку в аварійному стані, він похилився і у будь-який момент може відбутися руйнування”, - йдеться у повідомленні.

Фінансування знесення здійснюється за рахунок коштів виконавчого провадження, роботу виконує підрядна організація. Виділили понад 2 млн грн на авансування додаткових витрат виконавчого провадження. Знесення триватиме від місяця до двох.