Насосна станція №4 забезпечує теплопостачання 1176 споживачів столиці / фото wikimapia.org

Посадові особи "Київенерго" та інші підозрюються у заволодінні комунальної насосною станцією № 4 у Печерському районі Києва.

Читайте такожАхметов з 2014 року купивши активів на 22 мільярди - ЗМІ

Про це повідомляють "Наші Гроші" з посиланням на постанову Печерського райсуду Києва від 15 лютого.

Відео дня

За даними столичної прокуратури, в лютому 2017 року приватний нотаріус з порушенням оформила право власності на насосну станцію (загальна площа 2854 квадратних метрів) на компанію "Київенерго". У грудні того ж року станцію продали ДТЕК Сервіс за 14 мільйонів гривень. Будівля знаходиться на комунальній ділянці, площею 0,36 га по вул. Курганівська 4 в центрі Києва.

Слідчі стверджують, що жодних рішень про відчуження насосної станції Київрада не приймала. Крім того, у статутний фонд "Київенерго" вона теж не передавалася.

У 2005 році "Київенерго" вже подавало пакет документів в Головне управління комунальної власності Києва для оформлення свідоцтва про право власності на насосну станцію № 4, однак отримало відмову у зв'язку з відсутністю підстав для таких дій.

14 лютого 2019 року прокурор визнав насосну станцію № 4 речовим доказом, а наступного дня заарештував її та заборонив будь-які дії, пов'язані з її відчуженням чи розпорядженням.

Прокуратура також подала позов до Госпсуду Києва з вимогою скасувати рішення нотаріуса про реєстрацію права власності на насосну станцію за "Київенерго", визнати недійсним договір про продаж станції ДТЕК Сервіс, а також скасувати реєстрацію права власності на будівлю за цією фірмою. Розгляд справи призначено на 18 квітня цього року.

Засновниками ДТЕК Сервіс є DTEK B. V. (99,99%) Ріната Ахметова і ТОВ " Перший радник (0,01%), засновником якого є Анатолій Шкурка. "Київенерго" також контролює Ахметов.

Насосна станція №4 забезпечує теплопостачання 1176 споживачів столиці, серед яких 9 шкіл, 10 дитячих садків, 18 лікувальних закладів, 261 житловий будинок та 878 інших споживачів центральної частини Києва, зокрема низка державних установ.