1

15-16 травня делегація у складі 29 представників національної федерації всіх текстильних галузей промисловості Китаю China National Textile & Apparel Council (CNTAC), на запрошення Національного галузевого партнерства у легкій промисловості України Fashion Globus Ukraine і ТЦ "Барабашово" відвідала Україну з метою зміцнення торговельних зв'язків у легпромі між країнами.

В рамках програми перебування китайських бізнесменів в Україні представники делегацій ознайомилися зі станом розвитку легпрому в Китаї та Україні. Відбулася дискусія між китайськими та українськими бізнесменами про потенціал співпраці між країнами. Також відбулася зустріч з Бюджетним комітетом Верховної Ради і Парламентської асамблеї Україна-Київ.

Представники групи компаній АВЕК познайомили китайську делегацію з ТЦ "Барабашово", другим за величиною оптово-роздрібним ринком у Східній Європі, поділилися планами щодо розвитку Індустріального парку в Барабашово і сучасного технологічного центру легкої промисловості Fashion hub, в якому будуть представлені іноземні виробники текстилю, матеріалів, фурнітури, обладнання, а також інноваційні технології та навчальний центр. У Fashion hub планується спільно з міжнародними партнерами розвивати взаємовигідні проекти, зміцнювати торговельні можливості компаній-партнерів і впливати на розвиток економіки країн-учасників.

Відео дня
1

Експерти з китайської делегації розповіли про стан і розвитку текстильної промисловості Китаю і про успішний досвід у розвитку китайської текстильної промисловості у світі.

Голда Виноградська, голова Національного галузевого партнерства у легкій промисловості України Fashion Globus Ukraine, радник міністра освіти та науки України, вважає, що потенційним міжнародним партнерам потрібно відкривати країну, привозити знайомитися, ділитися кращими галузевими кейсами та практиками впровадження нових технологій, організовувати міжнародні галузеві проекти. Одним з таких проектів в легпром України, привертають увагу багатьох міжнародних компаній, в тому числі та китайської делегації, є Fashion hub - спільний проект Fashion Globus Ukraine і ТЦ "Барабашово".

Сторони планують, що результатом візиту делегації China National Textile & Apparel Council стануть спільні інвестиційні проекти України і Китаю, які будуть розвивати текстильну промисловість обох країн.

1