Частина Донецької області залишилася без води / фото УНІАН

Оператор системи розподілу, на вимогу постачальника «останньої надії» держпідприємства «Укрінтеренерго», виконав часткове відключення об'єктів комунального підприємства «Вода Донбасу» від електропостачання, повідомила прес-служба ДТЕК.

Читайте такожУ семи районах Києва відключать гарячу воду

Згідно з повідомленням, станом на 16:00 23 травня без водопостачання залишилися жителі 16 населених пунктів Костянтинівського і Торецького районів.

Відео дня

Повідомляється, що від енергопостачання відключені: насосна «Білокузьминівка», Костянтинівський район, сел. Білокузьминівка, а також підстанція 35 кВ «Клебан Бик», Костянтинівський район, сел. Клебан-Бик.

Відзначається, що водопостачання відсутнє у жителів сіл Білокузьминівка, Віролюбівка, Новодмитрівка, Молочарка, Стінки, Іжевка, Клебан-Бик, Зоря, Романівка, Степове, Олександрово-Калинове, Яблунівка, Катеринівка Костянтинівського району. А також Новгородське, Петрівка, Щербинівка Торецького району.

Повідомляється, що, відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії» і Правил роздрібного ринку електричної енергії, оператор системи розподілу має виконати вимогу постачальника «останньої надії» ДП «Укрінтеренерго» і припинити електропостачання споживача, який не виконує свої зобов'язання з оплати рахунків за електроенергію.

«З огляду на соціальну значимість КП «Вода Донбасу» для Донецької області, енергокомпанія закликає уряд, а саме відповідальних за вирішення питання - Міністерство регіонального розвитку та житлово-комунального господарства, НКРЕКП, Мінекономрозвитку, Міненерговугілля, Донецьку обласну державну адміністрацію і керівництво «Вода Донбасу» вжити термінових заходів для погашення заборгованості», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, на початку квітня на вимогу постачальника "останньої надії" - держпідприємства "Укрінтеренерго" - оператор системи розподілу виконав часткове відключення електропостачання комунального підприємства "Вода Донбасу".

31 березня 2019 року держпідприємство «Укрінтеренерго» завершило постачання електричної енергії споживачам, які приєдналися до договору про постачання електричної енергії постачальником «останньої надії» з 1 січня 2019 року.

Згідно з даними на сайті «Укрінтеренерго», таких споживачів в Україні більш 1300. Багато з них мають проблеми з платіжною дисципліною, за перші два місяці 2019 року загальний рівень розрахунків споживачів за електроенергію не перевищує 40%.