Через "кривосуддя" Україну уникають інвестиції / фото УНІАН

У травні 2019 року Національна поліція України закрила кримінальне провадження про захоплення земельної ділянки площею 94 га і знищення Радіопередавального центру в місті Бровари.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав український блогер Михайло Шнайдер.

"...в травні цього року національна поліція закрила кримінальне провадження щодо вищевказаних осіб... у зв'язку з відсутністю доказів. Правда вражає? Цілих п'ять років, людей тягали по судах, без будь-яких доказів і підстав", - пише він.

Відео дня

Шнайдер нагадує, що "гучна історія" радіопередавального центру в Броварах Київської області, почалася ще кілька років тому: "Тоді на всю Україну прогриміло розслідування справи про нібито захоплення земельної ділянки площею 94 га і знищення нібито "стратегічного" підприємства - радіопередавального центру вартістю нібито 120 мільйонів гривень".

Насправді радіопередавальний центр є банкрутом ще з 2004 року, його матеріальна база не модернізувалося з 70-их років минулого століття, а радіочастоти передавалися ще на ламповому обладнанні.

Щоб земля під непрацюючим центром не простоювала, депутати Броварської ради планували віддати її під будівництво фармакологічного підприємства відомого у всьому світі концерну "Bayer". Однак, відкрите судочинство не дало можливості втілити проект в життя.

"По факту ми маємо втрачені інвестиції та зіпсовану репутацію багатьох невинних людей. І все це завдяки "прекрасною" наших "доблесних" правоохоронних органів. Ось таке "Кривосуддя по-українськи". З яким пора закінчувати раз і назавжди", - констатує Михайло Шнайдер.

Нагадаємо, у 2013 році Головне слідче управління Національної поліції проводило досудове розслідування справи про захоплення у 2013 році земділянки площею 94 га і знищення радіопередавального центру в Броварах, вартістю близько 120 млн гривень. Підозри були висунуті юристам і адвокатам Анатолію Гунько, Тарасу Лавриненку, Ігорю Калініченку, а також колишньому виконуючому обов'язки Держгеокадастра в Київській області Станіславу Губіну, екс-арбітражному керуючому та директору Радіопередавального центру Сергію Буличьову, екс-голові Держспецзв'язку Геннадія Рєзникова й колишньому в. о. керівника Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) Костянтину Захаренку.

Проте у 2019 році кримінальне провадження було закрито "у зв'язку з не встановленням достатніх доказів для доведення їхньої вини в суді та вичерпування можливості їх отримати".

Броварський радіопередавальний центр, будівництво якого почалося в 1931 році, складався з 2 веж-антен та 10 малих радіо-експериментальних веж. Потужності підприємства входили в мобілізаційний план держави на випадок війни або надзвичайної ситуації. У 2013 році центр був демонтований.