Офіс президента: мораторій на експорт лісу-кругляку неефективний і має бути переглянутий / фото УНІАН

Заступник керівника Офісу президента України з економічних питань Олексій Гончарук висловив переконання, що мораторій на експорт лісу-кругляку неефективний і має бути переглянутий.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на брифінгу в Києві.

«З приводу мораторію на експорт деревини. Дивіться, ідеологія введення мораторію на експорт деревини полягала в тому, що треба припинити незаконну вирубку. Очевидно, що припинення незаконних рубок не відбулося і це означає, що цей захід, який був вжитий, точно не досяг тієї мети, для якої він запроваджувався», - заявив він.

Відео дня

За словами Гончарука, партнери з ЄС «дуже гостро» ставлять питання щодо скасування відповідного мораторію. «Вони вважають, що Україна в цій частині порушила зобов’язання», - додав він.

Читайте такожПіар на деревині: чому президент ветував закон про контрабанду лісу

«В будь-якому разі, існуюча модель, в тому числі і цей мораторій, не вирішують тих проблем, які існують в державі, тому ми будемо комплексно переглядати це рішення, і я думаю, що ми точно його будемо переглядати», - наголосив Гончарук.

Як повідомляв УНІАН, у квітні 2015 року Верховна Рада ухвалила зміни до закону «Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів» (щодо мораторію на експорт лісо- та пиломатеріалів у необробленому вигляді). Даним документом вводиться 10-річний мораторій на вивезення цієї продукції за межі митної території України.

Після введення мораторію в ЄС заявили, що заборона експорту суперечить нормам Угоди про асоціацію.