Ілюстрація REUTERS

Американська корпорація IBM оголосила про завершення угоди з придбання компанії Red Hat — розробника програмного забезпечення з відкритим кодом на основі операційної системи Linux. Таким чином, тепер Red Hat офіційно належить IBM.

Читайте такожGoogle додала українську мову в функцію миттєвого перекладу за допомогою камери

Нагадаємо, про операцію було оголошено 28 жовтня 2018 року. За купівлю Red Hat компанія IBM заплатила $34 млрд, виплативши всю суму грошовими коштами. Ця угода є найбільшою в історії IBM і третьою в списку найбільших на світовому технологічному ринку, пише itc.ua.

Відео дня

Як і було обумовлено сторонами, Red Hat продовжить працювати як окремий незалежний підрозділ у складі IBM, зберігши як внутрішню структуру, так і керівництво. Таким чином, Джим Вайтхерст продовжить керувати компанією на посаді головного виконавчого директора, але тепер буде підкорятися CEO IBM Джіні Рометті.

Red Hat спеціалізується на рішеннях у сфері хмарних технологій, де широко застосовується операційна система Linux. Саме цей напрямок IBM вважає одним із ключових.

Тепер, коли угода з придбання Red Hat закрита, на хмарний бізнес IBM буде припадати близько чверті всієї виручки IBM, тоді як у 2013 році цей напрямок приносив лише 4% доходу.

У IBM сподіваються, що придбання Red Hat дозволить створити гібридну мультихмарну платформу наступного покоління» (що б це не означало) і стати світовим лідером на ринку хмарних технологій.

Довідка. Компанію Red Hat створили у 1993 році. Перший час вона була відома своїм безкоштовним дистрибутивом Red Hat Linux. На початку 2000-х компанія припинила його підтримувати та почала розробляти дистрибутив Red Hat Enterprise Linux та інші рішення, призначені для корпоративних клієнтів і які продавалися за підпискою.

Найбільше Red Hat відома за проектом Fedora — безкоштовною операційною системою на базі Linux, якій минулого року виповнилося 15 років.