Ілюстрація REUTERS

Сінгапур шостий рік поспіль визнано найкращим у світі морським портовим мегаполісом світу. Оновлену версію індексу розвитку міжнародного судноплавства, який складається агентством "Сіньхуа" і Балтійської біржею, опублікувало видання The Straits Times.

Читайте також«Сади Семіраміди»: аеропорт Сінгапуру потряс туристів своєю розкішшю (відео)

Про це повідомляє ТАСС.

Відео дня

Сінгапур впевнено демонструє можливості з управління судноплавством, а також зберігає високий рівень надання брокерських послуг", - зазначається в поясненні до рейтингу, в який увійшли 42 портові мегаполіси світу. Керівник азіатської філії Балтійської біржі Лу Су Лін зазначила стратегічну важливість сінгапурського порту на міжнародній арені.

"Ця сфера залишається однією з пріоритетних в економічному розвитку республіки, тому уряду необхідно зберігати інвестиції до розвитку морської індустрії", - сказала вона.

Ілюстрація REUTERS

Друге місце в щорічному рейтингу посів Гонконг, який, за словами авторів, "розвивається завдяки ініціативі Пекіна "Один пояс - один шлях", а також регіональному проекту "Великої затоки". Передбачається, що в цьому анклаві, куди увійдуть Гонконг, Макао та дев'ять міст провінції Гуандун, буде створено високорозвинутий центр технологій, інновацій та економічної активності. Третє місце посів Лондон, який високо оцінюється завдяки першокласним брокерським, фінансовим послугам, за ним розташувалися Шанхай і Дубай.

Індекс розвитку міжнародного судноплавства оцінює найбільші міста світу з надання портових, фінансових, транспортних послуг.