СБУ залишилася Службою Свавілля України?

СБУ залишається єдиним силовим відомством в нашій країні, якого взагалі не торкнулися реформи і яке гостро їх потребує. Залишивши свої основні завдання, співробітники Служби безпеки України, як іраніше займаються переслідуванням бізнесу. Часом СБУ явно виходить за межі своїх повноважень, проводять обшуки, кримінальні провадження і санкції. СБУ не має права їх розслідувати, тому що вигадані звинувачення не пов'язані з захистом національної безпеки і оборони і ніяк не пов'язані з тероризмом. Невже в момент, коли в Україні таке нестабільне становище, СБУ нічим зайнятися?

Наприкінці тижня 26.07.2019 року о 14-30 в офіс підприємства ТОВ "Термоліт" увірвалися семеро співробітників Управління СБУ в Запорізькій області та провели обшуки в приміщеннях підприємства, в квартирі та автомобілі директора підприємства. Нічого не виявили.

СБУ залишилася Службою Свавілля України?

Все це відбувалося під надуманим приводом, що на поставку індукційної плавильної печі для плавки сталі ми повинні були оформити дозвіл у Державній службі експортного контролю України. З нашого боку було надано документальне підтвердження про те, що плавильна піч, яка випускається підприємством, не є вакуумною та не підлягає державному експортному контролю. З позиції 2В226 Єдиного списку товарів подвійного призначення державному експортному контролю можуть підлягати тільки вакуумні індукційні печі. Співробітники СБУ не змогли показати документи від Державної служби експортного контролю, що підтверджують зворотне.

Відео дня

Вони просто вилучили комп'ютери у відділі маркетингу і у директора підприємства, мобільний телефон, оригінали та копії контрактів. Зупинили експортне відвантаження індукційної плавильної печі на митному посту.

На мене, директора підприємства Ісаєва І. Х. за клопотанням старшого слідчого Управління СБУ Запорізької області Осипова Олександра Ігоровича сфабриковано кримінальне провадження від 21.03.2019 року.

Машини з відвантаженим обладнанням за рішенням суду можуть бути затримані як речові докази. Підприємство понесе великі збитки за зрив термінів постачання продукції. І звичайно ж постраждає наша репутація надійного постачальника якісних індукційних печей.

На цьому тижні на допит "запрошені" в Управління СБУ Запорізької області технічний директор і заступник директора. Ми будемо боротися і захищатися усіма доступними законними методами.

Для довідки, в Україні ТОВ "Термоліт" є єдиним розробником і виробником індукційних плавильних печей, індукційних нагрівальних, гартівних установок. В даний час на підприємстві працюють 84 працівника. Темпи виробництва зростають з кожним роком. Частка експорту складає більш 60% (країни близького і далекого Зарубіжжя).

Як заявив Президент України Володимир Зеленський – він має намір позбавити Службу безпеки України (СБУ) невластивих їй функцій, на що ми дуже сподіваємося.

Директор ТОВ "Термоліт" р. Мелітополь Ісаєв І. Х.

СБУ залишилася Службою Свавілля України?
СБУ залишилася Службою Свавілля України?