Ілюстрація / REUTERS

Реальний стан справ у вітчизняній металургії міг би висвітлити незалежний аудит. До його фінансування готові долучитися самі виробники. Про це йшлося на черговому засіданні профільного парламентського комітету, який представники галузі назвали формальним спілкуванням, адже за два місяці так і не знайдено жодних компромісів.

Про таке повідомляє "5 канал".

"Давайте створимо окрему експертну групу, долучимо будь-яку, правильну з точки зору Комітету, експертну організацію. Експерти б дали свою оцінку й об'єктивні пропозиції. Ми готові прийняти їхні висновки у рамках податкової реформи. А щоб це не стало навантаженням на бюджет, ми готові самі понести частину усіх витрат", – сказала Ю.Данкова, фінансист компанії "Метінвест".

Відео дня

Тим часом представники галузі та профільні асоціації наполягають на відкликанні законопроєкту. Доводять, що він досі не враховує аналітичних даних міжнародних партнерів України.

"Є рекомендації МВФ, є інші міжнародні організації. Потрібно залучити їх до оцінки стану справ. Вони могли би об'єктивно зрівняти умови роботи українських і міжнародних компаній. Після їхніх пропозицій – і вносити зміни", – зазначив народний депутат Муса Магомедов.

У разі відкликання законопроєкту, представники галузі матимуть час на внесення якісних змін до цього документа. За попередніми оцінками фахових економістів, у нинішній редакції він призведе до ситуації, коли у Росії видобуток руди буде дешевший, ніж в Україні, майже в 10 разів. Це означатиме програш України на світових ринках