Голова Київської ОДА Олексій Чернишов / фото dsnews.ua

Сільське господарство не може залишатися головним фокусом Київської області.

Таку точку зору в інтерв'ю «Діловій столиці» висловив голова Київської облдержадміністрації Олексій Чернишов.

«Прийнято вважати, що Київська область - аграрна. Тому перша можлива точка зростання - так званий agrotech, зробити агросектор значно більш технологічним, стимулювати появу переробних підприємств. Але, на мою думку, сільське господарство не може залишатися головним фокусом регіону, особливо враховуючи наявність великої кількості високопрофесійних трудових ресурсів», - зазначив чиновник.

Відео дня

Чернишов запропонував визначити вектори розвитку районів, розробити проекти технопарків та забезпечити їх інфраструктурою.

«Для того щоб не втрачати кадри, які в останні роки активно їдуть до Європи, необхідно створювати в області індустріальні та інноваційні парки, орієнтовані на розвиток промисловості», – пояснив він.

Голова Київської ОДА також розповів, які нові об'єкти з'являться на Київщині в 2020 році.

«У наступному році в Київській області планується завершення будівництва семи дитячих садків і чотирьох шкіл, ще вісім освітніх установ будуть реконструйовані. Також стартують роботи по дев'яти школах і восьми дошкільних закладах. Ми також орієнтовані на залучення іноземного капіталу. Цей інструмент дозволить реалізувати важливі інфраструктурні та соціальні проекти в області», - сказав Чернишов.

Говорячи про співпрацю Києва та Київської області, голова КОДА назвав два важливих питання.

«Перше - це проблема сміття, твердих побутових відходів. Це питання вирішується тільки шляхом будівництва сучасних, екологічних сміттєпереробних підприємств. Друге - це транспортна логістика в регіоні. Щодня сотні тисяч жителів області їдуть на роботу в Київ, а ввечері повертаються додому. Це питання можна вирішити шляхом створення альтернативної транспортної інфраструктури. Зокрема, реконструкції окружної та створення великої кільцевої автомобільної дороги, яка розвантажить і без того перевантажену транспортну інфраструктуру прилеглих районів області та міста Києва», - заявив чиновник.

Крім того, відповідаючи на питання про підвищення тарифу на теплову енергію для жителів Київщини, Чернишов висловив сподівання, що рішення буде скасовано найближчим часом.

«У нас є розуміння, що оплата комунальних тарифів - це одна з найбільш відчутних статей витрат для наших співгромадян. Згідно з останніми соцопитуваннями, сьогодні 14% українців витрачають на комуналку понад половину сімейного доходу. Тому керівництву облради був направлений проект документа про скасування зміни тарифів, і на найближчій сесії облради це рішення про підвищення буде скасовано. Впевнений, що це станеться до кінця року», - резюмував він.