Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України прийняв постанову про передачу Державної іпотечної установи (ДІУ) в управління Міністерству фінансів.

Читайте такожІпотека під від'роз'ємні відсотки: у Данії доплачуватимуть позичальникам, які вирішили придбати житло

Про це повідомила прес-служба Мінфіну.

Відео дня

"Прийняття постанови сприятиме проведенню Мінфіном єдиної державної фінансової політики у сфері розвитку ринку іпотечного кредитування", - наголошується в повідомленні.

Також Кабмін прийняв постанову, якою затверджуються умови надання в 2019 році державної гарантії для забезпечення виконання боргових зобов'язань за запозиченнями, які залучаються ДІУ.

Як наголошується в повідомленні, це створить передумови для збільшення доступності будівництва нового житла для українців.

Довідка УНІАН. Державна іпотечна установа в Україні створена постановою Кабінету міністрів України 8 жовтня 2004 року. Засновником ДІУ виступила держава в особі Кабміну.

Основною метою діяльності ДІУ є рефінансування іпотечних кредитів за рахунок коштів, отриманих від розміщення своїх облігацій. Папери розміщуються шляхом відкритого продажу на території України серед інвесторів – юридичних і фізичних осіб, резидентів і нерезидентів. Облігації ДІУ розміщує самостійно. За паперами видається 100% державна гарантія.