Фото УНІАН

США сподіваються, що українська компанія "Мотор Січ" не буде продана Китаю.

Про це заявив тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор під час спілкування із журналістами в Києві, передає Європейська правда.

"Зараз іде пошук інвесторів, і вже є кілька компаній, як американських, так і не американських, які зацікавлені. Там реальна зацікавленість, вже проводяться дью ділідженс (перевірка об'єкта інвестування, - ред.), візити на завод. Вони перевіряють фінансову ситуацію", - сказав Тейлор.

Відео дня

Відповідаючи на уточнення, дипломат підтвердив, що продаж компанії ще не закритий, і "є непоганий шанс переглянути".

Серед іншого, Тейлор зауважив, що мотивом для перегляду може стати фінансовий стан очікуваної компанії-покупця з Китаю, оскільки надходили новини про проблеми пов’язаних з покупцем інших китайських компаній.

За даними "Європейської правди", зацікавленість інших компаній у купівлі "Мотор Січі" дійсно є.

Читайте такожЗМІ: Китайський покупець "Мотор Січ" - банкрут

Нагадаємо, 21 листопада Антимонопольний комітет відклав винесення рішення про розгляд заявки китайської Skyrizon і «Укроборонпрому» про купівлю контрольного пакета акцій запорізького заводу "Мотор Січ".

Раніше повідомлялося, що приватний підрядник з питань безпеки і неофіційний радник президента США Трампа Ерік Прінс веде переговори щодо купівлі українського концерну "Мотор Січ".

Запорізький завод бізнесмена В'ячеслава Богуслаєва "Мотор Січ" – один з провідних світових виробників двигунів для авіаційної промисловості.

25 серпня директор зв'язків з громадськістю ВАТ "Мотор Січ" Анатолій Малиш повідомив, що китайські Skyrizon і Xinwei Group вже подали на узгодження в Антимонопольний комітет України угоду купівлі понад 50% акцій "Мотор Січі".

Видання The Wall Street Journal з посиланням на джерела в американській адміністрації повідомляло, що США намагаються перешкодити купівлі китайською компанією українського заводу "Мотор Січ", оскільки це в рази підвищить оборонні позиції Китаю.

28 серпня тодішній радник президента США Джон Болтон заявив у Києві про ризики продажу частини української "Мотор Січі" китайцям. Він сказав, що Китай веде нечесну гру в США і краде військові технології.