Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України звільнив Павла Кухту з посади першого заступника міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства україни згідно з його заявою. Відповідне рішення розміщене на урядовому порталі.

Читайте такожНаглядова рада «Укрзалізниці» рекомендує звільнити в. о. голови компанії Марчека

Кухта на своїй сторінці в Facebook написав, що заяву про звільнення було подано відразу після призначення нового голови відомства.

Відео дня

«Вчора Кабінет міністрів задовольнив мою заяву на звільнення з посади першого заступника міністра економіки. Вона була представлена відразу після призначення нового міністра, відповідно до статті 9 Закону "Про центральні органи виконавчої влади", - написав він.

Також згідно з розпорядженням Кабміну, з посади був звільнений заступник міністра відомства Сергій Ніколайчук.

«Звільнити Ніколайчука Сергія Анатолійовича з посади заступника міністра розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства України згідно з абзацом четвертим частини другої статті 9 Закону України "Про центральні органи виконавчої влади», - сказано в розпорядженні.

Як повідомляв УНІАН, у вересні Кабінет міністрів Олексія Гончарука призначив Павла Кухту і Сергія Ніколайчука заступниками міністрів.

4 березня Верховна Рада відправила у відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука та його уряду. В цей же день парламент призначив Дениса Шмигаля новим головою Кабміну і затвердив новий склад уряду.

Тимофій Милованов, який в уряді Олексія Гончарука очолював Міністерство розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства, не захотів працювати в новому уряді Дениса Шмигаля через зміну підходів до розвитку економіки.

З 10 березня Павло Кухта був призначений тимчасово виконувачем обов'язків голови Мінекономрозвитку.