12-14 лютого 2013 року відбудеться державний візит Президента України Віктора Януковича до Туркменистану.

Про це повідомив глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін, поінформували УНІАН у прес-службі Президента.

Під час візиту глава Української держави проведе переговори з Президентом Туркменистану Гурбангули Бердимухамедовим, відвідає Лебапський велаят, де візьме участь у заходах з відкриття та започаткування будівництва інфраструктурних об’єктів на території Туркменистану із залученням українських підприємств.

Відео дня

Як зазначив С.Льовочкін, першочергову увагу під час перемовин на найвищому рівні буде приділено питанням практичної реалізації українсько-туркменської співпраці, насамперед, у торговельно-економічній, енергетичній, будівельній та науково-технічній сферах.

Планується, що за результатами візиту буде підписана Спільна заява про поглиблення відносин дружби та співробітництва між Україною і Туркменистаном, яка закріпить основні двосторонні домовленості щодо активізації взаємодії у багатьох сферах співпраці.

Глава Адміністрації Президента України також повідомив, що у рамках візиту сторони мають намір укласти низку двосторонніх документів, спрямованих на розширення співробітництва між Україною та Туркменистаном, зокрема у нафтогазовій, фінансовій, військово-технічній, гуманітарній сферах, а також на міжрегіональному рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Державний візит Президента України до Росії на лютий не планується