За словами Федорова, український проект розроблений на основі найкращих світових прикладів / фото vesti.ua

За допомогою спеціального правового та податкового режиму для ІТ-компаній Дія City в Україні в найближчі роки удвічі збільшиться кількість людей, які працюють в ІТ-галузі, та втричі - загальний дохід ІТ-галузі.

Про це віце-прем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив на Diia Summit в рамках  Всеукраїнського форуму «Україна 30».

За словами Федорова, український проект розроблений на основі найкращих світових прикладів.

Відео дня

«В Дубаї є 20 спеціальних правових режимів для того, щоб підприємець міг обрати та зареєструвати власну компанію з різними податковими стимулами. У світі - майже 4000 таких спеціальних режимів», - зазначив міністр.

На думку Федорова, на базі передових практик у межах Дія City створять найкращу податкову систему, найкращий правовий режим для того, щоб технологічні компанії могли без прив'язки до території розміщувати свої компанії та розвивати бізнес в Україні.

«Це прорив з точки зору державного бренду», - наголосив міністр.

Віце-прем'єр нагадав, що основний законопроект щодо Дія City вже ухвалений у першому читанні, податковий - зареєстровано у Верховній Раді. Федоров висловив сподівання на подальшу підтримку законів про Дія City депутатами парламенту.