Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології / фото УНІАН, Володимир Гонтар

Фінансове становище половини українців (54,4%) за останні два роки погіршилося..

Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного 27 травня – 1 червня 2021 року.

Читайте такожТільки кожен четвертий українець задоволений своїм життям - опитування

Відео дня

За результатами опитування, поліпшили своє фінансове становище за останні два роки 11,3% респондентів, а 33,6% стверджують, що нічого не змінилося за цей період.

Серед економічних труднощів, з якими зіткнулися сім'ї опитаних, 91,5% назвали підвищення тарифів і зростання цін на основні продукти харчування (90,6%). Зниження зарплат або пенсій назвали 35,4% респондентів, а повну або часткову втрату місця роботи - 31,9%.

Також респондентів запитували про те, що, на їхню думку, є головною причиною економічної кризи в Україні та пропонувалося вибрати з 4 варіантів. Найбільше респондентів (42,9%) вважають основною причиною високий рівень корупції.

З опитаних 33,8% пояснюють кризу некомпетентністю влади. Значно менше респондентів причинами вважають війну на Сході України (10,6%) і пандемію коронавірусу (8,3%).

Опитування проводилося методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (випадковою генерацією телефонних номерів) з квотним відбором, опитано 2000 респондентів, які проживають у всіх регіонах України (крім АР Крим та окремих районів Донецької та Луганської областей).

Попередні опитування

  • За результатами опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 21 по 25 лютого, 70% українців вважають неуспішними дії влади щодо врегулювання ситуації на Донбасі.
  • Станом на 31 Травня 2021 року більш ніж половина українців (53,1%) планували провести свою найближчу відпустку в Україні, через відсутність грошей. Про це йшлося в дослідженні ринку туристичної галузі "Електоральні настрої. Щотижневий звіт".
  • Станом на 7 червня 2021 року тільки кожен четвертий українець (25%) був задоволений своїм життям, майже стільки ж – незадоволені якістю життя в Україні. Про це йшлося в опитуванні "Барометр щастя в Україні", проведеному Європейською Бізнес Асоціацією спільно з компанією "Кернел".