Гроші вже в бюджеті / фото УНІАН Володимир Гонтар

Угоду з продажу готелю "Дніпро" в Києві завершено.

Про це в Telegram повідомив народний депутат України від партії «Слуга народу» Данило Гетманцев.

Читайте такожАМКУ з другої спроби дозволив покупку готелю "Дніпро" компанією "Смартленд"

Відео дня

Розрахунок проведений

За словами депутата, покупці готелю повністю розрахувалися за угодою.

"Розрахунок за готель "Дніпро" проведено. Покупець розрахувався повністю. Гроші в бюджеті (1.111.111.222 грн). Найуспішнішу угоду за останні 3 роки з приватизації завершено», — заявив Гетманцев.

Скріншот Telegram

Хронологія подій

  • 15 липня 2020 року Фонд державного майна України на онлайн-аукціоні продав готель «Дніпро» в центрі Києва за 1 млрд 111 млн 111 тис. 222,22 грн, тоді як стартова ціна об'єкта становила 81 млн грн.
  • Переможцем торгів стало товариство з обмеженою відповідальністю «Смартленд», кінцевим бенефіціарним власником якого вказано киянина Олексія Ігуніна. Компанія зареєстрована в м. Бровари Київської області у 2013 році. Основний вид діяльності - надання в оренду та експлуатацію власного або орендованого нерухомого майна.
  • 23 липня співзасновник кіберспортивної команди NAVI Олександр Кохановський заявив, що він разом з партнерами є справжніми переможцями приватизаційного аукціону столичного готелю "Дніпро", з якого планується зробити великий кіберспортивний проект.
  • 31 липня 2020 року покупець готелю успішно пройшов перевірку Фонду держмайна.
  • 17 серпня до Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов про визнання протиправним та скасування наказу Фонду державного майна, яким затверджено результати аукціону з приватизації столичного готелю "Дніпро", про що повідомляє прес-служба суду.
  • Станом на 18 серпня 2020 року до Окружного адміністративного суду Києва надійшло в цілому чотири позови про визнання протиправним та скасування наказу Фонду державного майна, яким затверджено результати аукціону з приватизації столичного готелю"Дніпро".
  • 10 вересня АМКУ з другої спроби дозволив покупку готелю "Дніпро" компанією "Смартленд".