Політика власності визначає пріоритети, згідно з якими держава володіє концерном / Фото УНІАН Володимир Гонтар

Кабінет Міністрів затвердив політику власності державного концерну "Укроборонпром".

Відповідне розпорядження прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду.

Читайте також"Укроборонпром" похвалився збільшенням обсягів виробництва

Відео дня

Як сказано в пояснювальній записці до документа, політика власності визначає пріоритети, згідно з якими держава володіє концерном, основні завдання, які покладені на концерн і його учасників, а також встановлює ключові показники ефективності "Укроборонпрому".

Метою підприємств, що входять до складу "Укроборонпрому", визначено задоволення поточних і майбутніх потреб Збройних сил в озброєнні та техніці, розширення виробництва цивільної високо-технологічної продукції та збільшення обсягу експорту продукції військового і цивільного, а також подвійного призначення.

Що цьому передувало

Раніше заступник генерального директора концерну з управління активами Мустафа Найєм заявив, що майже половина будівель і споруд підприємств, що входять до складу державного концерну "Укроборонпром", не мають необхідної документації.

"З 7 тисяч будівель і споруд, які є у всіх компаній, зареєстровані, тобто, мають документацію, 53%. Це означає, що 47% будівель у вас завтра можуть забрати. Чорні реєстратори, нотаріуси, і це питання тільки будівель. Земельні ділянки: 14% земельних ділянок взагалі не мають документацію", - сказав він.

"Укроборонпром"

Державний концерн "Укроборонпром" був створений у 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розробки, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової та спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічному співробітництві.