МОЗ вже закупив 71 тисячу костюмів біологічного захисту для медиків / фото УНІАН

Заступник міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова пояснила, що закупівля дорожчих костюмів для медиків - по 488 гривень замість 300 гривень за штуку в іншого постачальника - обумовлена кращим ступенем захисту.

Читайте такожНайбільший у світі літак "Мрія" доставив в Україну медичний вантаж з Китаю (відео)

Про це вона сказала на брифінгу, відповідаючи на питання про наявність корупційної складової в закупівлях Міністерства охорони здоров'я.

Відео дня

"Пояснення дуже просте. ... Є костюми захисту від інфекційних агентів, а є робочий одяг... Якщо ми говоримо про тих медиків, які щодня працюють з пацієнтами, хворими на коронавірус, то ми як держава маємо гарантувати їм здоров'я і безпеку... В цих костюмах ми будемо впевнені за здоров'я медиків", - зазначила вона.

Вона додала, що хворі на коронавірус лікарі, яких в Україні станом на 23 квітня налічується 1368 осіб, це відповідальність місцевих органів самоврядування. За її словами, МОЗ готуватиме листа для з'ясування, на що витрачені бюджетні гроші та які засоби захисту було закуплено.

За словами Шаталової, міністерство на сьогодні вже провело закупівлю 71 тисячі костюмів біологічного захисту на бюджетні кошти, виділені для МОЗ.

"На закупівлі в рамках боротьби з коронавірусом у МОЗ є 35 мільйонів гривень. На цю суму найкритичнішими для наших лікарів є костюми біологічного захисту, і у нас вже є закупівля костюмів, які відповідають європейським сертифікатам", - сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, за даними Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, за місяць з початку карантину (12 березня) Україна витратила майже 1,5 мільярда гривень на закупівлю засобів і послуг для боротьби з коронавірусом в країні.