За словами Ткаченка даний законопроект вкрай необхідний / Ілюстрація REUTERS

Міністерство культури та інформаційної політики розробило проект закону про протидію хаотичній забудові в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на прес-конференції з нагоди 100 днів на посаді.

Читайте такожУ Києві суд заборонив будівництво ЖК біля музею Пирогово

Відео дня

"Розробили проект протидії хаотичній забудові. Дуже велика кількість речей, пов'язана із забудовою. Я б ніколи не думав, що в Міністерстві найбільше питання, яке мене буде турбувати, буде пов'язане з дозволами на забудову", - сказав він.

"Я ніколи не думав, що в Міністерстві найбільше питання, яке мене буде турбувати, буде пов'язане з дозволами на забудову", - заявив Ткаченко.

За словами Ткаченка, необхідність прийняття такого системного закону "тепер дозріла".

«Ми з депутатами почали його обговорювати. Будемо вносити найближчим часом", - уточнив глава МКІП.

Указ Зеленського

18 серпня президент України Володимир Зеленський підписав указ «Про заходи щодо підтримки сфери культури, охорони культурної спадщини, розвитку креативних індустрій і туризму». Глава держави доручив розробити низку заходів, які сприятимуть підтримці сфери культури, охороні культурної спадщини, розвитку креативних індустрій і туризму України.

Розвиток туризму в Україні у 2020 році

3 березня 2020 року Кабінет Міністрів призначив Мар'яну Олеськів головою новоствореного державного агентства розвитку туризму.

Пізніше в Кабміні розповіли про перший крок до створення "абсолютно нової моделі" туризму в Україні.

У червні 2020 року президент України Володимир Зеленський анонсував презентацію ряду проектів в регіонах, які допоможуть залучити туристів.

У липні 2020 року Кабінет Міністрів України виділив кошти для сфери культури та креативних індустрій, у тому числі на стипендії самозайнятим художникам, підтримку проектів у сферах культури та мистецтв, креативних індустрій і туризму.