На ММК імені Ілліча продовжують впроваджувати енергоефективні проекти

На меткомбінаті імені Ілліча, що входить до "Метінвесту", працюють над новими проектами з підвищення енергоефективності підприємства. Такі ініціативи група реалізує спільно з компанією YАSNO Efficiency.

Про це повідомляє прес-служба компанії "Метінвест".

Так, в цехах підвищили ефективність роботи насосів водоочищення і встановили сучасні LED-світильники, що допомагає економити електроенергії до понад 3,4 млн кВт-год на рік.

Відео дня

Повідомляється, що в управлінні головного енергетика меткомбінату Ілліча завершили проект, що дозволяє зекономити 1,2 млн кВт-год на рік: встановили два перетворювачі частоти потужністю 160 кВт і 315 кВт Hiconics на насоси очищення води в цеху. Частотні перетворювачі покращують температурний режим роботи насосів і зменшують їхній шум. Таким чином вдається досягти вищої надійності роботи системи.

Також був реалізований ще один енергозберігаючий проект у декількох цехах: фахівці компанії "YАSNO Efficiency" "під ключ" замінили застарілі лампи розжарювання на 420 енергозберігаючих світлодіодних світильників, оновили кабельні системи й щитові. Таким чином рівень освітленості відповідає санітарним нормам, а ще проект дозволяє економити на рік 2,2 млн кВт-год електроенергії.

Провідний інженер відділу з енергозбереження меткомбінату імені Ілліча Антон Говоров зазначив, що співпраця "Метінвесту" з YASNO Efficiency відкриває можливості для підвищення енергоефективності обладнання та технологічних процесів. А це, своєю чергою, дозволяє створити більше комфортних і безпечних робочих місць.