Фото ua.depositphotos.com

Рада національної безпеки та оборони (РНБО) готова розглядати питання скасування заборони експорту природного газу, але потребує обгрунтованих пропозицій для прийняття такого рішення.

Про це повідомив екс-заступник міністра енергетики, віце-президент Energy Club Максим Немчинов. "Сьогодні була робоча група при РНБО, на якій були присутні багато з нас, хто зараз тут. І там обговорювали це питання (експорту газу, - ЕР). В РНБО чекають від нас обгрунтованої пропозиції стосовно скасування заборони. Тобто вони готові розглядати, але треба дати їм можливість подивитися і прийняти рішення. В РНБО так само розуміють, що треба робити певні кроки, але ці кроки мають бути виважені", – сказав Немчинов під час круглого столу "Другий рік заборони експорту природного газу із України: наслідки і перспективи", організованого енергокомітетом Верховної Ради 14 березня у Києві.

При цьому модератор круглого столу, голова підкомітету з питань газової, газотранспортної галузі та політики газопостачання енергокомітету Андрій Жупанин зазначив, що "його результатами буде напрацювання пропозицій як від експертного середовища, підкомітету, так, можливо, і від самого комітету, якщо він згодиться проголосувати за відповідні рекомендації".

Відео дня

Нагадаємо, раніше Енергетичне співтовариство закликало до скасування заборони на експорт природного газу з України.