Зеленський повідомив про знищення 90% тендерних "тролів" / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив про те, що держава знищила майже 90% тендерних "тролів", які блокували тендерні процедури та не давали, серед іншого, оперативно будувати інфраструктурні об'єкти.

Читайте такожЗеленський хоче побудуваті аеропорті "в усіх важлівіх точках" України

Про це він сказав журналістам під час сьогоднішнього робочого візиту до Сумської області, коли коментував низькі темпи реалізації програми "Велике будівництво" в регіоні.

Відео дня

"Це пов'язано з тим, що дійсно багато проектів було заблоковано на рівні Антимонопольного комітету. Тому що існують такі тендерні" тролі ". Ми 90% таких "тролів", які існували та роками заробляли мільйони на такому ціновому демпінгу тендерів, ми їх, в принципі, всіх "знищили", залишилося кілька", - сказав Зеленський.

Як шкодять тендерні "тролі"

Президент зазначив, що тендерні "тролі" не можуть змиритися з тим, що більше не можуть виграти тендери, і борються, як можуть, для чого демпінгують з цінами, блокують торги заявами в Антимонопольний комітет, а також використовують суди, щоб зупиняти будівництво.

Що цьому передувало

  • З березня в Україні триває проект "Велике будівництво", в рамках якого проводиться будівництво та ремонт доріг, а також інших об'єктів інфраструктури.
  • Раніше на одній з нарад Зеленський звернувся до Антимонопольного комітету з проханням передавати правоохоронним органам інформацію про компанії, основним завданням яких є блокування тендерів.