Ілюстративне фото УНІАН, Денис Прядко

У Міністерстві цифрової трансформації сподіваються, що Верховна Рада прискорить питання розгляду законопроекту № 9256, який передбачає ліквідацію Комісії з організації азартних ігор та лотерей (КРАІЛ).

Про це повідомляється у відповіді Мінцифри на інформаційний запит сайту Liga.net.

"Законопроект перебуває на розгляді у парламенті. Ми послідовно цифровізуємо державу, і КРАІЛ не є винятком. Зараз наші спільні зусилля зосереджені на впровадженні системи онлайн-моніторингу, онлайн отримання ліцензій на діяльність та обладнання тощо. Сподіваємося, що після переходу КРАІЛ у "цифру" парламент прискорить розгляд законопроекту №9256", - говориться у повідомленні.

Відео дня

Нагадаємо, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявляв про необхідність ліквідації КРАІЛ ще у березні поточного року. За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, відмова від Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей дозволить позбутися людського фактору у видачі ліцензій гральному бізнесу. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо організації та проведення азартних ігор та лотерей був зареєстрований 1 травня. На думку Федорова, в разі підтримки депутатами цього закону процес видачі ліцензій стане автоматичним і відбуватиметься за чіткими критеріями. "Ми не переможемо корупцію, якщо повністю не автоматизуємо цю сферу і не приберемо з неї людський фактор", – підкреслив очільник Мінцифри.