Ілюстрація REUTERS

Генеральний директор державного концерну "Укроборонпром" Айварас Абромавічус своїм наказом призначив президентом державного підприємства "Антонов" Олександра Лося.

Про це повідомила прес-служба держконцерну.

Читайте такожКабмін знайшов спосіб "розігріти" економіку України

Відео дня

"За 18 років роботи на авіапідприємстві Олександр Лось пройшов шлях від інженера до головного конструктора і віце-президента ДП "Антонов". Його досвід і знання в авіабудівній галузі забезпечать продовження всіх конструкторських і виробничих напрацювань легендарного українського авіагіганта", - йдеться в повідомленні.

В "Укроборонпромі" відзначили, що оновлення керівного складу підприємства дозволить вибудувати прозорі процеси корпоративного управління, здійснити необхідні для залучення іноземного капіталу фінансові аудити та прискорити темпи виготовлення лінійки літаків "Ан".

"Олександр Донець, який очолював ДП "Антонов" з 2018 року і після звільнення у червні 2020 року двічі намагався через суд поновитися на посаді, відкликав всі свої вимоги та позови у відношенні підприємства. ДК "Укроборонпром" повною мірою виконав свої зобов'язання перед колишнім президентом ДП "Антонов", передбачені трудовим законодавством і контрактом", - сказано в повідомленні.

Довідка УНІАН. ДП «Антонов» - найбільший і єдиний в Україні виробник транспортних, пасажирських літаків і літаків спеціального призначення. У числі найбільш відомих розробок підприємства - літаки Ан-32, Ан-148, Ан-158, Ан-74, Ан-124, Ан-70 і Ан-225.

Державне підприємство «Антонов» входить до складу держконцерну «Укроборонпром».

Як повідомляв УНІАН, 9 червня «Укроборонпром» ухвалив рішення щодо припинення повноважень президента підприємства ДП "Антонов" Олександра Донця і призначив тимчасовим виконуючим обов'язки віце-президента з проектування «Антонов» Олександра Лося. Однак, пізніше суд поновив Олександра Донця на посаді керівника «Антонов».

15 червня глава «Укроборонпрому» Айварас Абромавічус повторно надав наказ про припинення повноважень Президента «Антонов». Але суд знову зупинив дію цього наказу.

24 червня 2020 року Головне слідче управління Служби безпеки України розпочало досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за результатами матеріалів перевірки дій колишнього керівництва держпідприємства "Антонов".