Триває досудове розслідування / фото УНІАН

Головне слідче управління Служби безпеки України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за результатами матеріалів перевірки дій колишнього керівництва держпідприємства "Антонов".

Про це повідомила прес-служба держконцерну «Укроборонпром», до якого входить підприємство «Антонов».

Читайте такожСБУ накрила масштабну мережу конвертаційних центрів з оборотом у 400 мільйонів гривень

Відео дня

«Кримінальну справу порушено за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України – «Порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю», - йдеться в повідомленні. Санкція за цією статтею передбачає покарання від штрафу у сто неоподатковуваних мінімумів до трьох років позбавлення волі.

У прес-службі нагадали, що в травні цього року "Укроборонпром" за дорученням прем'єр-міністра України за даними Служби безпеки України, здійснив перевірку окремих епізодів діяльності керівництва "Антонова".

«За результатами перевірки було виявлено численні факти, що свідчать про неефективне управління державним підприємством; нецільове використання об'єктів державної власності; зловживання та порушення з боку керівництва підприємства, які могли призвести до значних збитків держави та завдати істотної шкоди репутації «Антонова», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 9 червня «Укроборонпром» ухвалив рішення щодо припинення повноважень президента підприємства ДП "Антонов" Олександра Донця і призначив тимчасовим виконуючим обов'язки віце-президента з проектування «Антонов» Олександра Лося.

Однак, пізніше суд поновив Олександра Донця на посаді керівника «Антонов». 15 червня глава «Укроборонпрому» Айварас Абромавічус повторно видав наказ про припинення повноважень Президента «Антонов». Але суд знову зупинив дію цього наказу.