Готується нове законодавство / фото УНІАН

В Україні розробляється законодавство, що дозволить створити віртуальну економічну зону, яка має привабити більше IT-бізнесу в країну.

Про це під час сьогоднішнього засідання Погоджувальної ради в парламенті заявив перший заступник лідера фракції «Слуга народу» в парламенті Олександр Корнієнко.

Читайте такожВільні економічні зони повертаються: що несуть ідеї надання пільг індустріальним паркам

Відео дня

"Готується законодавство про так звану "Дія-сity". Це як би віртуальна економічна зона, яка дозволить залучити ще більше IT-бізнесу в Україну і робити нашу країну ще більш конкурентоспроможною в цьому плані", - сказав він.

"Віртуальна економічна зона дозволить залучити ще більше IT-бізнесу в Україну", - зазначив Корнієнко.

Хронологія подій

  • 3 серпня 2020 року стало відомо про те, що Міністерство цифрової трансформації розробляє єдину онлайн-платформу взаємодії органів виконавчої влади та інститутів громадянського суспільства "ВзаємоДія", метою якої є впровадження онлайн-інструментів взаємодії громадян і влади.
  • 23 липня 2020 року стало відомо про те, що Міністерство цифрової трансформації працює над впровадженням фінансового моніторингу віртуальних активів, який буде необхідний у разі легалізації Верховною Радою таких активів.
  • 21 квітня Міністерство цифрової трансформації запустило офіційний веб-сайт company.diia.gov.ua державної IT-компанії Diia Company.
  • На початку квітня Мінцифри запустило у відкритий доступ портал державних послуг»Дія".