Ілюстративне фото УНІАН

У січні 2022 року Державна митна служба перевиконала показники бюджету на 19,7%. Про це в інтерв'ю "24 каналу" розповів в. о. голови Державної митної служби В'ячеслав Демченко. 

"Індикатив (показник того, скільки митниця повинна зібрати для бюджету, – Ред.) на перший місяць був 33 мільярди, але ми його також перевиконали на 19,7%", – розповів він.

У цілому, за 2021 рік митниця перевиконала показники наповнення бюджету майже на 17%.

Відео дня

"Індикатив минулого року був 413 мільярдів гривень, ми ж зібрали 455 мільярдів гривень, що приблизно на 17% більше, ніж передбачалося", – додав Демченко. 

Він уточнив, що наповнення бюджету було однією з основних вимог до відомства. І додав, що подібних результатів вдалося досягти завдяки злагодженій роботі команди професіоналів.

"У відомстві багато грамотних і професійно підкованих людей. Головне – цих людей побачити й дати їм кредит довіри. У нашій системі посадова особа призначається на випробувальний термін – в середньому це 6 місяців. Людина отримує тимчасову посаду і потім можна зробити висновки. Зараз ці випробувальні терміни є у кожного співробітника, і також у мене", – підкреслив він.