Deutsche Bank Trust Company Americas оштрафували на велику на суму / Ілюстрація REUTERS

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США оштрафувало Deutsche Bank Trust Company Americas на суму 583 тисячі доларів.

Про це повідомляється на сайті відомство.

Читайте також"Кримські" санкції не знімуть з Росії до повної деокупації півострова - Волкер

Відео дня

Штраф був призначений у зв'язку з неодноразовим порушенням санкцій, введених щодо Росії після анексії Криму.

У чому суть претензії

Як пише видання, 30 липня 2015 року Мінфін США вніс до списку санкцій нафтотрейдера IPP Oil Products (Cyprus) Limited. Через тиждень  "дочка" Deutsche Bank провела платіж на 29 млн доларів, в якому зберігався економічний інтерес IPP.

За інформацією Мінфіну, банк провів великий платіж через США, який був пов'язаний із серією закупівель мазуту і включав в себе «майновий інтерес нафтової компанії на Кіпрі, що перебувала під санкціями». У відомстві вважають, що банк міг знати про санкції щодо кіпрської компанії, але не вжив достатніх заходів, щоб виключити вигоду для неї.

Другий епізод пов'язаний з цілою серією транзакцій на загальну суму понад 276,7 тисячі доларів, скоєних в тому ж 2015 році в інтересах ВАТ Краснодарський регіональний інвестиційний банк, який також перебував під санкціями за роботу в окупованому Криму.

У Мінфіні зазначили, що компанія погодилася виплатити призначений штраф.

Хронологія подій

  • 2016 рік Deutsche Bank завершив зі збитками у розмірі 1,4 мільярда євро. Причиною збитків, зокрема, стали звинувачення в незаконних махінаціях з іпотечними паперами в США, в результаті чого Deutsche Bank погодився на виплату 7,2 мільярда євро в якості штрафів і компенсацій.
  • 31 січня 2017 року кредитна організація була оштрафована на 425 мільйони доларів за схему "дзеркальних угод" з російськими акціями.
  • Наприкінці березня 2017 року суд штату Коннектикут постановив, що компанія Deutsche Bank Group Service, чия штаб-квартира знаходиться в Лондоні, зобов'язана виплатити 150 мільйонів доларів штрафу через маніпуляції з процентними ставками.
  • 21 квітня 2017 року Федеральна резервна система США (ФРС) оштрафувала Deutsche Bank на 156,6 мільйона доларів.
  • 23 Січня 2019 року США заявили про те, що перевірять Deutsche Bank у справі про відмиванні грошей з Росії та інших країн колишнього СРСР.