Ілюстрація REUTERS

Націоналізований «ПриватБанк» може розпочати видачу іпотечних кредитів громадянам протягом місяця, повідомив журналістам голова правління банку Олександр Шлапак.

«Іпотеку будемо видавати. Ми затвердили на КУАП (Комітет управлінні активами і пасивами) нові проекти. Думаю, що запуск буде протягом місяця», - сказав Шлапак, відповідаючи на запитання про нові кредитні програми банку.

За його словами, взяти кредит можна буде для купівлі житла, як на первинному, так і вторинному ринку, однак банк не буде зв'язуватися з недобудовами.

Відео дня

При цьому Шлапак анонсував, що ставки для клієнтів будуть досить привабливими. «Я думаю, що вони нас приємно здивують», - додав він, не уточнюючи конкретних показників.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів 18 грудня 2016 року прийняв рішення націоналізувати найбільший банк України ПриватБанк» (м. Дніпро), керуючись рекомендаціями Ради національної безпеки і оборони.

За оцінками Національного банку України, банківська система після проведеної очищення готова до кредитування, при цьому регулятор бачить перспективи для розвитку іпотечного кредитування.

Активи працюючих банків України, без врахування неплатоспроможних банків, у 2016 році зросли на 1,913 млрд грн, або на 0,2%, – до 1,256 млрд грн, при цьому обсяг кредитів фізособам за цей період скоротився на 10,4% або на 18,326 млрд грн – до 157,385 млрд грн.