Українська вугільна компанія Sadovaya Group може провести первинне розміщення акцій на Варшавській фондовій біржі (ВФБ) до кінця 2010 року.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі ВФБ.

«ВФБ сподівається на три дебюти українських компаній до кінця року: Mikiland, Geo Alliance і Sadovaya», - повідомила прес-служба, відповідаючи на письмовий запит агентства УНІАН.

Відео дня

Представник біржі не надав подробиць умов ІРО Sadovaya Group, повідомивши, що може надати тільки загальну інформацію.

Прес-служба відзначила, що керівництво біржі веде переговори про розміщення акцій на ВФБ з рядом інших компаній зі східних ринків.

«2011 рік повинне бути ще успішнішим з погляду залучення закордонних емітентів на варшавський ринок, аніж поточний рік», - відзначила прес-служба, не уточнивши прогнозу, скільки фірм, зокрема з України, може провести IPO на ВФБ наступного року.

Як повідомляв УНІАН, в кінці листопада - початку грудня на ВФБ відбудуться дебюти українських компаній Mikiland і Geo Alliance, які вже опублікували свої IPO-проспекти.

У листопаді український агрохолдинг «Агротон» став третьою компанією з України, що розмістила свої акції на Варшавській біржі, після агрокомпаній «Астарта» і Kernel, що дебютували на ринку в 2006 і 2007 роках.