Apple знижує виробництво нових моделей iPhone / фото Yury Shulhevich

Apple Inc, яка минулого тижня знизила прогноз квартальних продажів, скоротила план виробництва трьох нових моделей iPhone в січні-березні приблизно на 10 відсотків, повідомила в середу газета Nikkei Asian Review.

Читайте такожAmazon стала найдорожчою публічною компанією в світі

Газета повідомила з посиланням на обізнані джерела, що Apple в кінці грудня направила постачальникам запит про виробництво меншого, ніж планувалося, обсягу iPhone моделей XS, XS Max і XR, передає Рейтер.

Відео дня

Згідно з даними видання, запит надійшов до того, як Apple оголосила про зниження квартального прогнозу, який спровокував розпродаж на глобальних ринках. Компанія пояснила погіршення прогнозу слабким попитом у Китаї.

Загальний обсяг планованого виробництва старих і нових моделей iPhone в січні-березні, швидше за все, скоротиться до 40-43 мільйонів одиниць з 47-48 мільйонів, прогнозованих раніше, повідомила Nikkei з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.

Акції провідних постачальників Apple практично не відреагували на повідомлення про зміну планів компанії, оскільки ринок уже відіграв потенційне скорочення виробництва після зниження квартального прогнозу виробником iPhone.