Ілюстрація REUTERS

Один із найбільших українських операторів мобільного зв'язку - компанія «ВФ Україна», що працює під брендом Vodafone, розширив мережу 4G ще для 23 міст і сіл в 6 областях України.

Читайте такожУкраїна зайняла четверте місце в рейтингу країн із найдешевшим мобільним інтернетом

Як повідомила прес-служба оператора, 4G покриття забезпечено на Закарпатті в містах Хуст, Тячів, Іршава, селищах міського типу Солотвино і Батьово, в селах Бобовище, Великі Лази, Клаптики, Нове Давидково, Руські Комарівці, Страбичово, Чомонин, Вари, Великі Ком'яти, Голубине, Неліпино, Дубриничі, Порошково.

Відео дня

Також швидкісний інтернет 4G став доступний жителям населених пунктів ще у 5 областях України: Трипілля Київської області, Гоща та Квасилів на Рівненщині, Монастириська на Тернопільщині і Липляни у Волинській області.

«На сьогоднішній день більше 21 мільйонів жителів України отримали доступ до 4G від Vodafone. Географія покриття інтернету четвертого покоління включає в себе 24 області України. Оператор продовжує активне будівництво», - йдеться в повідомленні.

У компанії відзначили, що після запуску 4G абоненти Vodafone можуть набагато активніше користуватися мобільним інтернетом та послугами на базі 4G, такими як стрімінг HD TV, онлайн-ігри, активно використовувати хмарні сервіси, а також нові напрями: «інтернет речей», телемедицина, smart-управління енергетикою і сільським господарством, мобільні електронні гаманці.

Як повідомляв УНІАН, 30 березня 2018 року Vodafone запустив швидкісний 4G-інтернет в діапазоні 2,6 ГГц. Спочатку мережа четвертого покоління з'явилася в місцях найбільшого скупчення користувачів мобільним інтернетом.

З 1 липня Vodafone приступив до запуску інтернету четвертого покоління на частоті 1,8 ГГц.

Довідка УНІАН. "Vodafonе Україна" є одним з найбільших вітчизняних мобільних операторів. Компанія надає послуги в стандарті GSM та CDMA-450, обслуговує понад 20 млн абонентів.