Нові смартфони Google Pixel будуть доступними за ціною від $400 / фото Engadget

Під час відкриття конференції для розробників Google I/O були анонсовані доступніші модифікації серії смартфонів Pixel: Pixel 3a і Pixel 3a XL.

Читайте такожApple зняла з виробництва, найбільш продаваний смартфон - iPhone 6

Про це повідомляє портал ITC.ua.

"Ці пристрої зберегли відмінні камери Pixel, доступні у старших моделей, але при цьому отримали спрощені технічні характеристики. Правда, у них знову доступний звуковий роз'єм для підключення навушників", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що смартфон Pixel 3a обладнаний 5,6-дюймовим OLED дисплеєм з Full HD роздільною здатністю 2140×1080 точок, тоді як у Pixel 3a XL встановлено 6-дюймовий OLED-екран з тим же Full HD роздільною здатністю. Обидві моделі містять процесор Qualcomm Snapdragon 670, хоча попередні чутки стверджували, що старша модель отримає продуктивніший чіпсет Snapdragon 710. Об'єм оперативної пам'яті становить 4 ГБ, а ємність вбудованого сховища – 64 ГБ.

фото Engadget

"На задній панелі смартфонів Google Pixel 3a і Pixel 3a XL розміщена одиночна 12,2-мегапіксельна камера на базі сенсора Sony IMX363, доповнена об'єктивом з діафрагмою f/1.8, системами оптичної та електронної стабілізації зображення. Апарати зберегли всі розширені функції для роботи з фото і відео, включаючи Top Shot, Super-Res Zoom і Night Sight. Як і для інших смартфонах смартфонів Pixel, власникам нових моделей доступно безлімітне сховище для нестислих фотографій в сервісі Google Photos. Фронтальна камера – 8-мегапіксельна", - підкреслює видання.

фото Engadget

Анонсовані новинки обладнані стерео динаміками, модулем бездротового зв'язку Bluetooth 5.0 і батареєю ємністю 3000 мА-год (у разі Pixel 3a) та 3700 мА-год (у Pixel 3a XL). Але підтримка бездротової зарядки та захист від води пущено під ніж. Задня панель виготовлена з пластику, на ній розташований сканер відбитків пальців.

Для даних пристроїв передбачений 3-річний цикл підтримки, протягом якого вони отримуватимуть оновлення безпеки та нові версії операційних систем.

Смартфон Google Pixel 3a надійде до продажу за ціною $399, а за версію Pixel 3a XL доведеться заплатити $479.