Ілюстрація \ REUTERS

Apple на конференції розробників WWDC 2019 представила нову операційну систему macOS Catalina. У ній компанія відмовилася від програми iTunes.

Читайте такожApple планує замінити медіаплеєр iTunes

iTunes замінять три окремих сервіси – Apple Music, Apple TV і Apple Podcasts. Все, що було в медіатеці користувача в iTunes, буде доступно в цих додатках. iPhone і iPod тепер будуть синхронізуватися з комп'ютером через Finder, повідомляють Ведомости з посиланням на The Verge.

Відео дня

Крім того, на конференції Apple представила нову версію iOS з темним режимом, у ній збільшиться швидкість запуску додатків і Face ID, а Siri заговорить більш природним голосом. Повідомляється, що користувачі застарілих смартфонів Apple не зможуть встановити iOS 13, яка вийде цієї осені. Таким чином, 5s і більш старі пристрої перестануть отримувати оновлення. Чи потрапляє в цей список iPhone 6, поки не повідомляється.

Крім того, програма "Фото" зможе приховувати невдалі і схожі зображення, також розробники обіцяють більш зручні інструменти для редагування знімків.

Також представлена окрема операційна система для iPad.

Раніше Bloomberg повідомляв, що Apple може оголосити про відмову від iTunes на конференції. Сервіс був запущений в січні 2001 року.