За п'ять років Apple продала понад 250 мільйонів iPhone 6 різних модифікацій / фото itc.ua

Компанія Apple 3 травня остаточно згорнула виробництво смартфонів iPhone 6 і iPhone 6 Plus, випущених у далекому 2014 році.

Читайте такожHuawei випередив Apple за кількістю проданих смартфонів

Про це повідомляє китайське джерело з посиланням на представників ланцюга поставок комплектуючих, пише itc.ua.

Відео дня

Одночасно з iPhone 6 та iPhone 6 Plus виробничу гаму покинули моделі iPhone 6s і iPhone 6s Plus, а також популярна компактна модель iPhone SE, яка на початку року кілька разів поверталася в продаж.

За п'ять років Apple продала понад 250 мільйонів iPhone 6 різних модифікацій. Чи треба окремо говорити, що iPhone 6 є найбільш продаваною лінійкою смартфонів Apple. Саме неймовірно високою популярністю і зумовлений такий довгий життєвий цикл цих моделей. Повідомляється, що в 2018 році на моделі iPhone 6 припадало близько 10% від загальної кількості продажів iPhone.

Окремо варто відзначити, що до списку «застарілих пристроїв і таких, що вийшли з експлуатації» iPhone 6 і iPhone 6 Plus поки не увійшли, так що ще кілька років їх можна буде ремонтувати в авторизованих сервісних центрах Apple. Власне, джерело пише, що Apple подбала, щоб з ремонтом у власників iPhone 6 і iPhone 6 Plus не виникало ніяких проблем, створивши достатній запас різних компонентів.

Позитивним моментом є те, що одночасно із згортанням iPhone 6 повинні подешевшати моделі iPhone 7 і iPhone 8.